האם להיעזר בסילבוס?

תוכן עניינים

אתגר חיפוש מקורות-מידע הוא אתגר המוכר היטב להרבה סטודנטים. זהו אתגר שתמיד מתרחש בזמן כתיבת עבודות אקדמיות, כמו סמינריונים או עבודות סוף קורס. האתגר עולה בסוף הסמסטר בזמן תקופת המבחנים. זוהי תקופה בה הסטודנטים לא מגיעים ללימודים, ובמקום הם לומדים למבחנים וכותבים עבודות אקדמיות. על מנת לכתוב עבודות אקדמיות הם צריכים להסתמך על מקורות מידע.

בהתאם לזאת, המקורות לא רק צריכים להיות מדעיים ומחקריים, אלא הם צריכים להיות מותאמים לדרישות הנקבעות מראש (טווח שנים, כתב-עט,חוקר או נושא מסוים). כמו כן, בחלק מהמוסדות האקדמיים הסטודנטים נדרשים להגיש למרצה רשימה של חמישה מקורות עליהם יסתמכו לפני שהם מתחילים לכתוב את העבודה האקדמית. מציאת מקורות ובכלל מקורות טובים היא לא מטלה פשוטה, הסיבה לכך היא בעקבות כמה קשיים: לא יודעים היכן לחפש מקורות, לא שולטים היטב בשפה האנגלית ולא יודעים לזהות מקור טוב. עקב סיבות אלו, הסטודנטים מתקשים למצוא מקורות מהימנים, וללא מקורות להסתמכות לא ניתן לכתוב את העבודה.

portrait-of-smiling-

איך מתמודדים עם האתגר שנקרא סילבוס

דרך טובה להתמודד עם האתגר הזה היא להיעזר בסילבוס של הקורס בו נכתבת העבודה. סילבוס הוא מסמך שנכתב על ידי המרצה ובו נכתבים נושא הקורס, השעות והימים בהם מתקיים הקורס, נקודות זכות ,היעדרות וחומר הלימודים. בהתאם לזאת, נושאי הקורס נכתבים בצורה של ראשי פרקים בדף הסיליבוס, כל ראש פרק והתכנים שבונים אותו.

בחלק מהמקרים  המרצים מתחשבים בקושי של הסטודנטים למצוא מקורות או סומכים אך ורק על המקורות שלהם, לכן דורשים מהסטודנטים להוסיף לעבודה מקורות מהסילבוס. דרישה זו יכולה לעזור הרבה אך עם זאת גם לפגוע. הסיבה לכך היא בעובדה שהמרצה מכיר את המאמרים היטב, לכן חשוב  שהסטודנטים ישלטו במאמרים אחרת יכתבו תוכן שאיננו נכון.

בניגוד לכך, במידה והמרצה לא מאשר להיעזר בסילבוס, ניתן למצוא מקורות דומים לרשימה בסילבוס באמצעות מניפולציות שונות במנועי חיפוש. רוב מנועי החיפוש אם לא כולם מאפשרים כמה פרוצדורות שמקלות למדיי על חיפוש המקורות. במנוע חיפוש שגרתי ניתן לבחור באפשרות של בחירה רק ממקורות מדעיים מחקריים, גם אפשר טווח של שנים ולבסוף לבחור מאמרים בעלי נושא דומה לנושא החיפוש. על מנת למצוא מקור דומה למקור בסילבוס, פשוט רושמים את נושא המאמר במנוע החיפוש ואז משתמשים באפשרויות השונות על מנת למצוא מקורות דומים.

סילבוס מאורגן ומנוהל

לסיכומו של עניין, מציאת מקורות אקדמיים לכתיבת עבודה אקדמית היא מטלה מאתגרת אולם לא בלתי אפשרית, דרך טובה ומומלצת להתמודד עם האתגר היא להסתמך על הסילבוס של הקורס בו נכתבת העבודה. הסילבוס מאורגן היטב מבחינת נושאים ומקורות פוטנציאליים לכן יכול להוות כעזר למציאת מקורות נוספים ולבנות שלד ראשוני של עבודת המחקר, לפיכך ראוי וחכם להיעזר בסילבוס הקורס כאשר כותבים עבודה.

5 / 5. 64

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן