למה אנחנו לא אוהבים לכתוב עבודות?

תוכן עניינים

מהן הסיבות בגללן אנחנו לא אוהבים לכתוב עבודות?

הלימודים באקדמיה דורשים מהסטודנטים לבצע מספר מטלות במטרה להשלים את התואר. לצד מבחנים ותרגילים, הסטודנטים מתבקשים גם להגיש עבודות אקדמיות.

זוהי המטלה המורכבת ביותר, הדורשת השקעה רבה והיא משקפת מספר יכולות של הסטודנט, כגון הבנה, כתיבה, תמצות ונהירות.

בשל כך, סטודנטים נתקלים בקשיים רבים במהלך כתיבת עבודות אקדמיות:

1. מגבלת הזמן  אמנם מוענק לסטודנטים זמן רב להגשת עבודה אקדמית, אך רובם נוטים לדחות את תחילת העבודה מתוך מחשבה כי ברשותם די והותר זמן, וכי עליהם לסיים מטלות דחופות יותר.

הדבר גורם להם להתחיל בפועל מספר שבועות מצומצם לפני מועד ההגשה, דבר אשר מהווה לחץ רב.

2. חיפוש מקורות  עבודה אקדמית איכותית נשענת על מספר לא מבוטל של מקורות.

הדבר דורש חיפוש קפדני ודקדקני על מנת להשיג את המקורות הרלוונטיים ביותר, אשר עונים על דרישות המטלה.

3. קריאה מרובה וסינון  לאחר שנמצאו מקורות, על הסטודנט לקרוא אותם בעיון רב על מנת לדלות את המידע והפרטים הרלוונטיים לעבודה, עליו למצוא את הפסקאות או המשפטים הספציפיים שיכולים לתרום לעבודה, וזאת מתוך מאמרים באורך עשרות עמודים או ספרים באורך מאות עמודים.

4. כתיבה קולעת ומדויקת – כאשר הסטודנט מתחיל לכתוב את העבודה האקדמית, עליו לעשות זאת באופן שיהיה ברור ומובן למרצה, תוך שמירה על כללי כתיבה אקדמיים ועל מבנה עבודה ומבנה פרקים ראוי. הדבר דורש זמן רב, חשיבה והצבה נכונה של הפרטים במיקומים המתאימים.

למה אנחנו לא אוהבים לכתוב עבודות?
למה אנחנו לא אוהבים לכתוב עבודות?

מה עושים בנדון?

לכל קושי או בעיה קיים פיתרון. עבודה אקדמית היא כמו פאזל: יש להתחיל מהבסיס, מהחלקים הפשוטים ביותר איתם הסטודנט יודע לעבוד.

אליהם יצרף את חלקים קצת יותר מורכבים, אך שמתחברים לבסיס, ואז יחבר את החלקים היותר מורכבים, ומשם והלאה – מלאכת הכתיבה תהיה קלה ופשוטה יותר ויותר, עד  לסיום משביע הרצון.

לשם כך, על הסטודנט להתאים לעצמו מסגרת, הן מבחינת לו"ז והן מבחינת מיקום, בה יוכל לכתוב את העבודה האקדמית ביעילות המירבית.

שנית, עליו להתקדם באופן מתוכנן ולעבור שלבים מוגדרים, מה שימנע מהסטודנט להתבלבל, ללכת לאיבוד מחשבתי ולהתקדם באופן מסודר (לדוגמא: איסוף מקורות, בניית ראשי פרקים ומסרים עיקריים, כתיבת פרקי העבודה, כתיבת מבוא וסיכום ולבסוף הכנת הביבליוגרפיה, תוכן העניינים והשער).

שלישית, מומלץ להתחיל במלאכה בשלב המוקדם ביותר, ובכך להימנע מלחץ מיותר, אשר רק פוגם באיכות העבודה.
 

מאמרים נוספים המומלצים לקריאה:

עריכה לשונית

תרגום אקדמי

איך כותבים עבודה אקדמית

בחירת מקורות לעבודה אקדמית

5 / 5. 147

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן