עבודה אקדמית הפרעת קשב וריכוז

תוכן עניינים

היום הפרעת קשב וריכוז היא מונח מוכר לכל אדם. סטודנטים רבים מתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז.

למרות מוכרות ההפרעה, סטודנטים רבים בעלי ההפרעה מתמודדים עם קושי יוצא דופן כאשר מגיע הזמן לכתיבת עבודה אקדמית עם הפרעת קשב וריכוז לרוב אין הנחות מצד המרצים ואף סטודנטים אחרים מתקשים להבין את הקושי בהתמודדות זו.

עבודה אקדמית הפרעת קשב וריכוז

עבודה אקדמית הפרעת קשב וריכוז – איך ההפרעה מתבטאת?

ההפרעה מקשה על הסובלים ממנה במספר תחומים:

קושי בריכוז לאורך זמן – מצאתם את עצמכם יושבים שעה מול המחשב, כותבים ומנסחים ואז  זה פשוט נגמר. אי אפשר להמשיך, הכל מסיח את דעתכם והמשפטים יוצאים מבולבלים.

 קושי בסיום מטלות – מטלות רבות גורמות לפיזור. הצורך להתמקד במספר נושאים במקביל יוצר בליל של מידע מכל העבודות יחד.

 קושי מול כמות מידע והבנה של מה חשוב ומה לא – כאשר סטודנט בעל הפרעת קשב וריכוז יושב מול מספר מאמרים ארוכים וסיכומי קורס הוא מוצף במידע. מידע רב מידיי יכול לבלבל וגרום לחוסר הבנה של מה חשוב יותר ומה לא בכתיבת עבודה סמינריונית.

 עמידה בלוח זמנים – זה אחד מהקשיים העיקריים כאשר מתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז. לוח זמנים זה מאיתנו והלאה. כיצד אפשר להתנהל מול לוח זמנים כאשר מאבדים את יכולת הריכוז לאחר שעה? לוחות זמנים הם דבר מחייב במסגרת האקדמית אך לרוב, בעלי הפרעת קשב וריכוז נוטים להשאיר את הדברים לסוף.

 כל אלו, מקשים מאוד על כתיבת עבודה סמנריונית וגורמים לחרדה ופגיעה בביטחון העצמי.

מה יעזור לי להתמודד?

ישנם מספר דברים שיכולים לעזור לסטודנטים בעלי ההפרעה להתמודד מול עבודה אקדמית. ריכזנו מספר נקודות חשובות עבורכם:

1.מרקרו!- השתמשו במרקר על מנת להדגיש את דרישות העבודה. זה אולי נשמע טיפשי אך סטודנטים רבים המתקשים בריכוז נוטים לשכוח או לא לשים לב לתאריכי הגשות, כמות מאמרים לשימוש וכו.

2.קלסר – כאשר אתם מוצאים מאמר שמתאים כמקור לעבודת סמינריון, כתבו עליו מה הקשר שלו לעבודה שלכם ושמרו אותו בניילונית בתוך קלסר. כך עשו עם כל מאמאר שמצאתם. כאשר תצטרכו להשתמש במקורות, המאמרים יהיו מסודרים ולא יהיה לכם קושי להשתמש בהם. שמירה במחשב הנייד גם היא אפשרית, אך פחות מועילה.

3.קבעו לוח זמנים ריאלי- כאשר כותבים לוח זמנים ריאלי יש להתאים אותו ליכולת הריכוז שלכם. לדוגמא: אם לאחר כשעתיים אתם מאבדים את הריכוז, כתבו לכם פרק זמן של שעתיים עבודה והפסקה. אם הפסקות לא עוזרות, כנראה שאתם מסוגלים לשמור על ריכוז זמן קצר ולכן תחלקו את הלו"ז למספר רב יותר של ימי עבודה מסטודנטים אחרים.

מה יעזור לי להתרכז?

שאלת מיליון הדולר. לכל סטודנט יש דברים שונים שעוזרים לא להתרכז. איגדנו מספר דרכים שיכולות לעזור.

1. הכנת סביבת עבודה שקטה- הכינו לכם אזור מסויים שבו קל לכם יותר להתרכז, שאין בו הסחות. סדרו את הדברים להם אתם זקוקים לידכם. הכינו שתיה ומזון קל. הסבירו לסביבתכם כי אתם זקוקים לשקט עכשיו.

2. מוזיקה- תתפלאו, מוזיקה שקטה ללא מילים לרוב עוזרת על ידי כך שהיא ממדרת את הרעש בחוץ.

3. ערות- הקפידו להיות ערניים, אחרי שנת לילה טובה. עייפות גורמת לחוסר ריכוז נוסף.

לסטודנטים המשתמשים בתרופות להפרעת קשב וריכוז, זיכרו כי יש לשתות הרבה מים ולהקפיד על מנוחה לעיניים. התאימו את האור למקום העבודה וכן זכרו לאכול.

תמיכה לסטודנטים

אנחנו בקמפלוס נשמח לעזור לכם.

הכותבים שלנו בעלי ידע רב, נסיון בכתיבה אקדמית ויכולות כתיבה גבוהות.

נשמח ללוות אותכם בכתיבת העבודות האקדמיות שלכם, לייעץ ולעזור.

5 / 5. 71

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן