עבודת סמינריון – הבדיקה, במה מתמקדים המרצים

תוכן עניינים

עבודה סמינריונית – האתגר.

אחד מהשלבים המלחיצים ביותר עבור סטודנטים בזמן הלימודים האקדמיים הוא שלב בדיקת עבודות הסמינר. הסיבה ששלב זה הוא כל-כך מלחיץ היא חוסר המודעות שמתלווה אליו. כלומר, סטודנטים לא יודעים האם עבודת הסמינריון שהגישו היא עבודה טובה שתקבל ציון טוב.

בכלל כשחושבים על זאת, כל הפרוצדורה שבעבודה היא מלחיצה ומאתגרת. עבודת סמינריון היא עבודה אקדמית שדורשת המון מהסטודנטים שכותבים אותה. זו עבודה שדורשת זמן רב שמיועד למחשבה על נושא, איסוף חומרים, כתיבה וביצוע ניסויים שונים בנוסף למניפולציות מדעיות. כל אלו דורשים השקעה מרובה, לכן כשמגיעה ההגשה, ולאחר מכן- הבדיקה, הסטודנטים רוצים משוב טוב, עקב ההשקעה המרובה. בנוסף לזאת, עצם ההגשה והבחינה על ידי גורם חיצוני יכולים להלחיץ.

אחת מהדרכים הטובות להרגיע סטודנטים היא לתת להם את האינפורמציה שהם זקוקים לה. זאת אומרת שאם הסטודנטים יידעו מהם הקווים המנחים לבחינה של העבודה הסמינריונית שהגישו הם יוכלו להכין את עצמם מראש ולכתוב עבודה מכוונת מטרה, כלומר עבודה טובה יותר.

עבודת סמינריון

הדגשים בבדיקה של עבודת סמינריון

למרות שלכל מרצה יהיו את הדגשים שלו בבחינת העבודה. ישנם עקרונות מנחים בבדיקה של עבודות אקדמיות ובפרט עבודות סמינריון: איכות הכתיבה, יישום חוקי כתיבה מדעית וחזות. שלושת עקרונות אלו קובעים את טיבה של כל עבודה.

העיקרון הראשון הוא עיקרון איכות הכתיבה.  הכוונה באיכות היא לא האם הכתיבה היא משעממת או מעניינת, אלא האם ניתן להבין את הרעיונות המרכזיים שבטקסט. טקסט קריא הוא טקסט איכותי. כשעבודת הסמינריון נבחנת הבודק בוחן האם הקריאה היא קלה וזורמת או מבולבלת ומסורבלת. כמו כן, האם הרעיונות המרכזיים מובנים ומובילים אחד לשני או האם לא ניתן להבין בכלל מה הכוונה של הכותב.

הטקסט צריך להיות קריא ומובן היטב. אך כשמדובר בעבודה מדעית כעבודה סמינריונית חשוב שתהיה הסתמכות מלאה על חוקי כתיבה מדעית. זהו אחד מהמאפיינים שהמרצה הכי שם לב אליהם אם לא המאפיין הכי חשוב. ברגע שעבודה אקדמית מוגשת והיא לא נכתבת בהתאם לחוקי כתיבה מדעית היא נפסלת וברוב המקרים הסטודנט צריך לעבור את הקורס בשנית.

המאפיין השלישי והאחרון הוא החזות. אמנם מאפיין זה נראה שולי ביחס אל השניים הקודמים אולם הוא לא משפיע פחות על ציון העבודה. כפי שיש חוקי כתיבה מדעית יש גם כללים לגבי החזות והמראה של העבודה. חשוב שכתיבת עבודת סמינריון תהיה בהתאם לדרישות באקדמיה כלומר סגנון גופן, גודל גופן,  צבע גופן, סימון כותרות וגדלים של הכותרות; רווחים בין הפסקאות ויישור פסקאות. כל אלו קבועים מראש ונבחנים בעבודה.

לסיכום..

סטודנטים משקיעים רבות כאשר כותבים עבודות סמינריוניות לכן חוששים כאשר העבודות שכתבו מוגשות לבדיקה. אחת מהדרכים לוודא כתיבה טובה יותר וכמו כן להרגיע את אותו חשש היא לציין לסטודנטים את המאפיינים לבדיקת העבודות. אלו מאפייני איכות הכתיבה, חוקי כתיבה מדעית ולבסוף חזות העבודה.

5 / 5. 102

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן