שלד עבודה סמינריונית

תוכן עניינים

מהו שלד עבודה סמינריונית ומה חשוב לדעת עליו?

שלד עבודה סמינריונית הוא המרכיב העיקרי של גוף העבודה שאתם הולכים לבצע. כפי שיש שלד לגוף האדם, שמחזיק את עצמותיו ומאפשר לו לנוע ולחיות. השלד הוא המרכיב הקבוע של גוף האדם, של כל אדם. אותו הדבר לגבי הנושא שלנו.

ומדוע זה כה חשוב? מכיוון שסטודנטים רבים לא יודעים כיצד לעשות זאת. סטודנטים רבים פונים אלינו בנושא ומרגישים אבודים וחבוטים בנוגע לבנייה הנכונה של השלד.

סיבה נוספת היא הפחד להיכשל. כישלון בהגשת העבודה פירושה כישלון בקורס, וזה אומר שיש לחזור מחדש על הקורס. ולכן, מאוד קריטי לסטודנטים (וגם למרצים) שיהיה יישור קווים בנוגע לשלד העבודה.

אתם גם אתם מרגישים זאת בתור סטודנטים, המאמר הזה הוא בדיוק בשבילכם. לפני שנתחיל, כתבנו מאמר שקשור לשירות הסיוע האקדמי שלנו, וקשור לעזרה בכתיבת עבודה סמינריונית.

בואו ונתחיל.

שלד עבודה סמינריונית

מה צריך לדעת?

קודם כל, עליכם לדעת כמה שצריך בנוגע לעבודות סמינריונית. זוהי עבודה משמעותית, שיכולה להכיל עשרים עמודים ומעלה. נוסף על כך, ביכולתה להשפיע על הציון הסופי שלכם באופן משמעותי, מכיוון שיש לה משקל כבד מאוד בשקלול שלו.

את העבודה הזו מגישים בסוף השנה או בסוף הסמסטר, והיא מסכמת את כל מה שלמדתם. היכולות האינטלקטואליות שהרווחתם מצויות בה.

הרתיעה הכי גדולה היא מסוג העבודות הזה, שמצריך המון מאמצים, ידע, משאבים ובעיקר- זמן. לסטודנטים, לצערנו הרב, אין תמיד זמן.

עבודה כזו יכולה להכיל מעל 20 עמודים, בשל התוכן הרב שנדרש (וכך גם מידת ההשקעה הנדרשת) כדי ליצור אותה. בשונה מכל המטלות האקדמיות- זוהי העבודה המשמעותית ביותר, ויש לה משקל משמעותי על הציון הסופי שלכם. ולכן, יש להשקיע בה מאוד.

תוודאו שאתם כותבים בפונט דויד גודל 12, ושנו את הגודל בהתאם לכותרות שאתם מכניסים לעבודה. הקפידו על פסקאות, ועל שורה וחצי רווח.

נוסף על כך, השתמשו בשפה תקנית ומוגבהת, ושתהיה גם שפה אקדמית מדעית. הימנעו משגיאות כתיב ומשגיאות תחביריות, כי זה עלול לפגוע לכם בציון. בכל אופן, לא זו הטעות שנרצה לדבר עליה.

רוצים לדעת כיצד בנוי השלד? תדעו זאת בחלק הבא במאמר שלנו.

אז כיצד בנוי שלד עבודה סמינריונית?

שלד עבודה סמינריונית בנוי כך, לפי סדר:

  • שער
  • תוכן עניינים
  • תקציר
  • מבוא
  • סקירת ספרות
  • מערך המחקר (שיטת מחקר, כלי מחקר, שאלת מחקר, השערת מחקר)
  • ממצאים
  • דיון, סיכום ומסקנות
  • רשימה ביבליוגרפית
  • נספחים (רק אם יש בכך צורך)

השלד הוא קבוע, ומאפיין כל עבודה, בכל תחום שתבחרו. כל חלקי העבודה תלויים זה בזה, אך עיקר העבודה בנוי על מערך המחקר, בגיבוי של סקירת הספרות.

שימו לב שאתם משקיעים בכל חלק. עצה שלנו: התחילו מסקירת הספרות, ובכך תורידו עומס גדול מתחילת העבודה.

לגבי החלק הראשון, כתבנו לכם מאמר מהמם שקשור למבוא לעבודה סמינריונית – שנמצא כאן. ומדוע כה חשוב המאמר? מכיוון שהמבוא הוא ראשית השלד, אחרי השער, תוכן העניינים והתקציר. הוא מציג את פתיחת העבודה, תוך כדי שהקורא נחשף למושגים ולרעיונות שקשורים לנושא העבודה, וגם לנקודות זמן חשובות. למשל: אם הנושא הוא גלובליזציה, אז ידובר על הזמן שבו התופעה התחילה והפכה לחלק בלתי נפרד מן החיים בעולמנו, בנוסף למושגים ולרעיונות קשורים.

עוד מידע חשוב ורלוונטי

עוד מאמר שכתבנו בשבילכם מדבר על אודות ציון עבודה סמינריונית באוניברסיטה – ונמצא כאן.

למידע חשוב ורלוונטי נוסף- צרו קשר.

5 / 5. 108

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן