כל מי שנדרש להכין עבודה אקדמית נדרש לעשות עריכה לשונית, אך מדוע זה כל כך חשוב? על מנת שתוכלו להשקיע מחשבה ומאמץ בביצוע העריכה הלשונית יהיה עליכם להבין את חשיבותה. אחרי שתבינו עד כמה העריכה הלשונית היא חשובה, תשקיעו מחשבה רבה בהכנתה.
מדוע צריך לבצע עריכת לשון בעבודה?
לא סתם כל מי שתשאלו אותו יגיד לכם כי אתם מוכרחים לבצע עריכה לשונית בעבודה. גם אם נדמה לכם כי העבודה נכתבה בסטנדרט גבוהה, אסור לכם לוותר על בדיקה אחרונה. הבדיקה האחרונה היא מקצה שיפורים אחרון שיאפשר לכם ללכת לישון בשקט בלילה. הרי תרצו לדעת כי העבודה שהכנתם כתובה ברמה הכי גבוהה שיש.
המרצה שקורא את העבודה יקבל את הרושם עליה בין היתר על סמך רמת הניסוח שלכם. אם רמת הניסוח תהיה רמה גבוהה, הוא יוכל להתעלם מכל מיני טעויות קטנות. אם רמת הניסוח תהיה נמוכה, כל טעות עלולה להיות צורמת ובולטת לעין. כך שהעריכה הלשונית יכולה לעשות את ההבדל בין עבודה אקדמית מוצלחת לבין עבודה אקדמית לא מוצלחת.
מתי צריך לבצע את העריכה הלשונית?
יש כאלה שמעדיפים לעשות את העריכה הלשונית כאשר הם מסיימים חלקים מרכזיים בעבודה. המטרה היא להגיע למצב שבו לא תצטרכו לעשות שינויים למכביר בעבודה עצמה. עם זאת הדעה הרווחת היא לעשות את העריכה הלשונית בסוף העבודה כדי שלא תתעכבו בהקשר הזה.
בכל מקרה כאשר תסיימו עבודת סמינריון או כל עבודה אחרת יהיה עליכם לעבור על כולה. ברגע שאתם עוברים את העבודה תוכלו לעשות את העריכה הלשונית ברמה הנדרשת. המטרה היא לבחון היטב את יכולות הניסוח שלכם, ואת איכות הכתיבה בראייה לאחור. לא פעם כאשר תקראו בעצמכם את הדברים שאותם רשמתם תבינו כי יש טעויות שונות. חובה לתקן את הטעויות האלה עוד לפני שאתם מגישים את העבודה עצמה. זוהי הדרך שלכם להבטיח כי תקבלו את הציון שאותו אתם רוצים לקבל.
מה צריך לבדוק כאשר עושים עריכת לשונית בעבודה?
- הבדיקה הראשונה תהיה לבדוק כי לא קיימות טעויות כתיב בעבודה. בתור סטודנטים תצטרכו להיזהר מאוד מטעויות כתיב שעלולות להיות בולטות מאוד לעין. לא פעם טעויות הכתיב מתרחשות מכתיבה מהירה, אז טוב שאתם בודקים בדיוק את מה שיצא לכם לכתוב.
- מבנה עבודה סמינריונית צריך להיות מבנה מוגדר על פי הנחיות המרצה. בזמן הבדיקה תוכלו לראות כי הדברים שרשמתם אכן תואמים את הדרישות של המרצה. תרצו לראות כי אתם לא מעיקים על מי שנדרש לקרוא את העבודה או לבדוק אותה.
- הבעיה העיקרית של סטודנטים היא שהם נוטים לחזור על אתם הדברים פעם אחר פעם. בעריכה הלשונית של העבודה תוכלו לבחון כי אתם ממוקדים במה שאתם מסבירים. עדיף להסיר מידע שחוזר על עצמו כי הוא עלול להזיק יותר מאשר לסייע.
ישנה אפשרות לעשות עריכת לשון באופן עצמאי?
את התיקונים הבסיסיים תוכלו לעשות בעצמכם כמו כל סטודנט אחר שמכין עבודה אקדמית. אך עדיין חלק מהטעויות השונות יכולות להיראות לכם כמו דברים הגיוניים כי אתם רשמתם אותן. כמובן שהמרצה יבחין מיד באותן טעויות, הוא עלול גם להוריד את הציון על הדברים האלה. מהסיבה הזאת אנו מציעים לכם שלא לעשות את העריכה הלשונית של העבודה בעצמכם. מוטב כי תפנו לאיש מקצוע שיעשה את העריכה הלשונית עבורכם, כזה שבקיא בכל כללי השפה. זוהי הדרך שלכם להבטיח כי העבודה שהכנתם בעצמכם תהיה עבודה ברמה הכי גבוהה.
חברות שמציעות עזרה בעבודות לסטודנטים, מציעות בין היתר גם הגהה לשונית לעבודות מכל הסוגים. החברות הללו מעסיקות אנשי מקצוע שמנוסים מאוד בכל חוקי השפה העברית. יכול להיות כי אותם אנשים מיומנים יראו דברים שאתם לא בהכרח רואים אותם על המקום. אך עדיין את המרצה שיבדוק את העבודה מה שיעניין זה שלא עשיתם טעויות שיהיו בולטות מאוד לעין.
אחרי שתקבלו הגהה לשונית מקצועית, תוכלו להיות בטוחים כי אתם בדרך הנכונה. תהיה לכם אפשרות להגיש את העבודה בראש שקט, בידיעה כי בדקתם אותה באופן הנדרש. אם תקבלו סיוע מקצועי תוכלו להוריד מעצמכם את מפלס הלחץ שעשוי להקשות עליכם מאוד בהתקדמות.