עבודות סמינריוניות במשפטים

השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם בהקדם
תוכן עניינים

כל מה שצריך לדעת על כתיבת עבודות סמינריוניות במשפטים!

בניגוד לשאלות בעייתיות המחייבות אתכם להחיל את החוק על אירועים מסוימים, עבודות סמינריוניות במשפטים מחייבות אתכם לפתור מחלוקות משפטיות מסוג כלשהו.

לפעמים זה יכול להראות כמשימה מרתיעה ובלתי חדירה. עם זאת, באמצעות הבנה של מה שנדרש מכם תוך כדי מעקב אחר כמה עקרונות בסיסיים, ניסוח טענותיכם ובניית תשובתכם, תגלו במהרה כי כתיבת עבודה במשפטים אינה מפחידה כפי שהיא נראית.

מדריך זה ייתן הנחיות מעשיות כיצד להשיג את הדברים האלה  וידגים את המיומנויות הדרושות לתרגום הידע המשפטי שלכם לקבלת עבודה סמינריונית מהשורה הראשונה.

עבודות סמינריוניות במשפטים

מהי עבודה סמינריונית במשפטים?

עבודה סמינריונית במשפטים טובה היא עבודה מוגדרת היטב וברורה אשר מבוססת על טיעונים משפטיים חזקים, תוך מתן ניתוח ביקורתי ואנליזה טובה. עבודות סמינריוניות במשפטים מחייבות ארגון ברור ומסודר המתבסס על שפה פשוטה, תמציתית וישירה.

הבנת החוק אינה מספיקה, יש ליישם את ההבנה בצורה תמציתית, מובנית וביקורתית בכדי לכתוב עבודה במשפטים טובה.

עקרונות בסיסיים בכתיבת עבודות סמינריוניות במשפטים:

לכול אוניברסיטה יש קריטריונים משלה לכתיבת עבודות סמינריוניות במשפטים, עם זאת יש הסכמה מכריעה לגבי מה שנדרש על מנת לכתוב עבודה טובה. עבודה טובה תכיל תשומת לב לפרטים כאשר בוחנים את הדרישות המדויקות של נושא העבודה, התייחסות מעמיקה למחלוקת העבודה תוך הצגה של הבנה מעמיקה וידע נרחב על החוק הרלוונטי.

בנוסף, הדגמה של ההקשר הרחב יותר שבתוכו קיים החוק, זה עשוי לכלול את שיקולי המדיניות הרלוונטיים, התפתחות של החוק וסביבתו, והמחלוקות האקדמיות שקיימות בתחום זה של החוק. כתיבת עבודות סמינריוניות דורשת בחינה ביקורתית של השאלה שהוצגה, הכוללת ניתוח והערכה, תוך כדי הפגנת יצירתיות.

טיפים לכתיבת עבודה במשפטים:

נתחו את שאלת המחקר

נקודת המוצא בכתיבת עבודה סמינריונית היא לנתח שאלת מחקר ולהבין בבירור על מה השאלה עוסקת. באופן אידיאלי, יש לזהות את התחום או נושא החוק. לאחר זיהוי הנושא, עליכם לנתח את השאלה ולהבין על מה יש לדון בגוף העבודה כדי לענות על השאלה.

על מנת להבטיח שהניתוח יהיה רלוונטי לאורך כל הדרך, יתכן ותרצו לערוך תוכנית המורכבת מנקודות תבליטים של האלמנטים השונים בתשובתכם עליהם תרחיבו במהלך העבודה. הרעיון של תכנית הוא שתמפו את מחשבותיכם. מתוך התחשבות בתוכנית, אתם יכולים להתחיל בתהליך כתיבת העבודה, שבדרך כלל יהיה מורכב ממבוא, גוף העבודה ומסקנות.

מבוא

מומלץ לא להתחיל את המבוא בטיעונים שלכם, אלא להתחיל במידע רקע המספק הקשר לטיעון שלכם. לדוגמה, בשנת 2007 הוכנס החוק [… ..] לתיקון בעיות של [… ..] עם זאת, מתחילתו הוא זכה לביקורת על […]. זכרו כי מידע רקע במבוא הוא חסר ערך אם הוא לא אתם לא מקשרים אותו בחזרה לשאלת הנושא של העבודה שלכם. ודאו שאתם מתייחסים בבירור לשאלה במבוא על ידי שימוש במילות המפתח שלכם.

לדוגמה, אם השאלה היא: "מה הייתה ההשפעה של התיקונים […]?" אתה יכול להתייחס לשאלה בדרך הבאה: מאמר זה יבחן תיקונים אחרונים לחוק […] ויבחן את השפעתם על [… ..]. זכרו להגדיר באופן מפורש את הצורה שאתם נוקטים על מנת להתמודד עם שאלת המחקר שלכם. באילו רפורמות או מנגנונים תתמקדו? מאילו תימנעו? למה? האם תשתמשו בתחומי שיפוט השוואתיים כלשהם? תיאוריות?. ולבסוף הציגו את דעתכם האישית על מסקנות העבודה שלכם.

גוף העבודה

יש להבטיח שהגוף העבודה יתמודד עם כל האלמנטים שיענו על השאלת המחקר. השתדלו לכתוב בצורה מסודרת את הזרימה בטיעונים. אם גוף העבודה מורכב ממספר נקודות בחוק, אסטרטגיה טובה תהיה כתיבת פסקה על כל נקודה בחוק. זה יאפשר מעקב טוב אחר הטענות והעבודה תראה מסודרת יותר. כמו כן, ניתן לחלק את גוף העבודה בכותרות משנה במידת הצורך.

זכרו שגוף החיבור עוסק כראוי בכל מרכיבי התשובה לשאלת המחקר. עליכם לגבות את כל טענותיכם עם הצעת חוק. לדוגמה, אם העליתם נקודה בהסתמך על פיסת חקיקה, עליכם להתייחס לחוק הפרלמנט המדובר. מצד שני, אם אתם מסתמכים על פסק דין עליכם להתייחס למקרה בציטוט מלא.

חיוני שתהיו עקביים לאורך כול העבודה ותתנו מידע רלוונטי בכל עת. הפסקאות השונות המרכיבות את גוף העבודה צריכות לענות במדויק על השאלת המחקר. הימנעו ממתן דעה אישית לגבי החוק אלא נתחו את השאלת המחקר תוך התחשבות נאותה בחוק.

מסקנות 

סכמו את הנקודות אשר העלתם בגוף העבודה בצורה אינפורמטיבית ורלוונטית ותנו תשובה כללית לשאלת המחקר שלכם, ללא הוספת מידע חדש שאינו מופיע בגוף העבודה.

סטודנטית כותבת עבודה במשפטים

סוגים של עבודות סמינריוניות במשפטים:

נושאי מחקר יכולים לבוא בצורות שונות ומגוונות אך בדרך כלל ניתן לקבץ אותם לארבע סוגים, שכול אחד מהם מצריך דרך שונה על מנת להתמודד עם שאלת המחקר.

1. תיאוריה משפטית

זו ככל הנראה הצורה הנפוצה ביותר של שאלות נושא לסמינריון במשפטים. שאלות על תיאוריה משפטית מבקשות מכם לדון מדוע החוק בנוי בצורה שלו וכמו כן לדון בסגולותיו. סוג זה של עבודות אינו מחייב אתכם לדון רק בחוק עצמו, אלא גם מדוע הוא נקבע כך ו/או האם זה אמור להיות כך. לדוגמה, האם החוק הקהילתי יכול היה להשיג תועלת כלשהי ללא מנגנון ההשפעה הישיר?

2. רפורמה משפטית

שאלות רפורמה משפטית יכולות ללבוש שתי צורות עיקריות: השאלות המבקשות מכם להעריך רפורמה עדכנית בחוק, ושאלות המבקשות מכם לשקול האם יש לשנות רפורמה בתחום מסוים. שאלות אלו מחייבות אתכם לעסוק באותו התהליך כמו שאלות בנושא תיאוריה משפטית, אך לשים דגש רב יותר על ההשוואה בין שני פתרונות משפטיים שונים לבעיה (חדשים וישנים, או עדכניים ועתידיים). כדי לענות על שאלות אלה עליכם להכיר את הבעיות בחוק העבר (או העכשווי) ואת יכולתו של החוק החדש (או החוק המוצע) לפתור בעיות אלה. זיהוי השאלות הללו פשוט יחסית – הן ימשכו תשומת לב לשינוי האחרון בחוק (כגון חקיקה או מקרה ציון דרך) או יבקשו מכם להציע שינוי כזה. לדוגמה, כיצד יש לשנות את חוק ההריגה?

3. היסטוריה משפטית

שאלות בנושא היסטוריה משפטית מבקשות מכם לשים יותר דגש על שינוי הדרגתי בתחום מסוים. הם עדיין מחייבים אותך לשקול את סוגיות התיאוריה המשפטית והרפורמה המשפטית, אך יש לשים דגש רב יותר על השינויים ההיסטוריים שחלו. במובנים מסוימים, שאלות בהיסטוריה המשפטית עשויות להיראות מושכות יותר, והן קלות להבנה (כרונולוגית) ונראות כרוכות בפחות 'סיכון' אם אתם מכירים היטב את המקרים והחקיקה. עם זאת, שאלות היסטוריות משפטיות עדיין מצריכות ניתוח משפטי ומבנה טוב. לרוב לא נדרש מכם לרשום רק עובדות או מגמות, אלא גם להעריך ביקורתית את המגמות הללו, ממש כמו בשאלות תיאוריות משפטיות. לדוגמה, האם היקף דיני העבודה עמד בקצב עם נהלי תעסוקה חדשים?

4. תורת המשפט או פילוסופיה משפטית

שאלות בנושא תורת המשפט או פילוסופיה משפטית ידרשו מכם לשקול מחלוקות תיאורטיות בצורה מופשטת יותר. שאלות דורשות דגש רב יותר על הצעד התיאורטי של הטיעונים.

קריטריונים לבדיקת עבודה סמינריונית

אחרי שעקבתם אחר כול השלבים בכתיבת עבודה סמינריונית, תוכלו לבדוק את העבודה שלכם לפי הקריטריונים הנ"ל:

  • הצגת שאלה מחקרית ברורה.
  • עבודה בעלת מבנה מתאים לבחינת השאלה המחקרית.
  • מחקר עצמאי מקיף ורלוונטי (איסוף עצמאי של חומרים למחקר לרבות משפט משווה, ניתוח תחומי ידע נוספים, ראיונות, כיסוי תקשורתי רלוונטי, וכיו"ב(.
  • מקוריות המחקר ותרומתו מעבר להצגת חומרי הגלם.
  • הצגת החומר: רהיטות, הימנעות מחזרות, מבנה הגיוני, הבחנה בין עמדת הכותב ועמדה של כותבים אחרים, הגהה קפדנית.
  • חשיפה ברורה ומלאה של מקורות מידע: כל רעיון עמדה או דעה שאינם נובעים בלעדית מן הכותב חובה לחשוף את מקורם באופן ברור ומלא. אי עמידה בכלל זה היא עבירה משמעתית חמורה.
  • שימוש נכון בכללי הציטוט האחיד ופירוט מקורות המידע במסגרת הערות שוליים.

לסיכום

כתיבת עבודה סמינריון במשפטים יכולה להיות משימה לא פשוטה, במאמר זה הצגנו כמה טיפים ודרכי התמודדת על מנת להקל עליכם. כמו כן, קמפלוס יכולה להמשיך ולסייע לכם בתהליך הכתיבה תוך כדי מתן שירות מקצועי, אמינות ,יושרה.

קמפלוס מציעה ליווי אישי, עבודות מקוריות ומחרים אטרקטיביים.    

מאמרים שעשויים לעניין אותך

5 / 5. 110

השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם בהקדם
ניתן גם להתקשר אלינו
דילוג לתוכן