זוהי שאלה נפוצה מאוד. אין זה סוד, כי סטודנטים נרתעים מן המטלות שחובה עליהם לבצע. זה לא פשוט. כל מטלה, מקטנה ועד גדולה, יש בה אחריות. האחריות של הסטודנט לבצע אותה על הצד הטוב ביותר, יהיו הדרישות אשר יהיו.
בסופו של דבר, מכיוון שאלו מטלות חובה, לסטודנט לא נותר דבר אלא לבצע אותן. בסופו של דבר, רצונו להשיג תואר אקדמי (תואר ראשון או תואר שני), והוא יודע שאלו המהמורות שהוא צריך לעבור בדרך, עד לרגע הסיום.
דבר נוסף שמרתיע את הסטודנטים אלו הציונים. לא כיף גדול להיבחן פעם נוספת, כאשר לעתים המוטיבציה להיבחן שוב כדי להוציא לפחות ציון עובר (או אם יש מוטיבציה- להשיג ציון גבוה יותר) היא מוטיבציה הרבה יותר נמוכה.
אם אתם סטודנטים ואתם סובלים מכל הבעיות הללו, אנחנו כאן בשביל לתת לכם את המוטיבציה הזו, בנוסף לעזרה ותמיכה אקדמית חסרת פשרות ומקצועית.
נסביר לכם הכול במאמר הזה, שמיועד במיוחד בשבילכם.
זכרו שאנחנו תמיד כאן לכל מענה או לכל שאלה.
לגבי השאלה: האם כל סטודנט צריך עזרה ותמיכה אקדמית? התשובה היא כן, כל סטודנט צריך עזרה בעבודת סמינריון ונסביר למה.
ידע בסיסי שחשוב לזכור
קודם כול, כמה פרטים טכניים שקשורים לעבודה אקדמית. תזכרו את הכללים הללו כדי שתדעו להתמודד, ברמה הטכנית עם הדרישות הבסיסיות לכל מטלה שתקבלו.
תוודאו שאתם כותבים בפונט דויד גודל 12, ושנו את הגודל בהתאם לכותרות שאתם מכניסים לעבודה. הקפידו על פסקאות, ועל שורה וחצי רווח.
נוסף על כך, השתמשו בשפה תקנית ומוגבהת, ושתהיה גם שפה אקדמית מדעית. הימנעו משגיאות כתיב ומשגיאות תחביריות, כי זה עלול לפגוע לכם בציון. בכל אופן, לא זו הטעות שנרצה לדבר עליה.
כמובן, במקרה של סיכום מאמרים, יש להשתמש באותם כללים. לגבי התרגום של מאמרים לועזיים (שמן הסתם יהיו בשפה האנגלית)- יש לכתוב אותם בשפה שלכם, עם ציטוט המקור שבו השתמשתם (שם כלשהו, שנה כלשהי). אותו העיקרון תקף גם למאמרים בעברית.
השימוש במקורות אקדמיים, גם כאשר תעשו זאת נכון, יוכל מאוד לסייע לכם להתמודד עם עולם האקדמיה הקשוח. מספיק שתדעו כיצד לצטט כל מאמר ולהשתמש בחלקים העיקריים שלו- וכבר תהיו על הגל.
מדוע כל סטודנט צריך עזרה ותמיכה אקדמית?
מכיוון שגל הפניות של הסטודנטים אלינו אינו מפסיק, ותמיד מתמקד סביב אותה הבעיה: תהליך הכתיבה של סמינריון.
זוהי עבודה משמעותית, שיכולה להכיל עשרים עמודים ומעלה. נוסף על כך, ביכולתה להשפיע על הציון הסופי שלכם באופן משמעותי, מכיוון שיש לה משקל כבד מאוד בשקלול שלו.
את העבודה הזו מגישים בסוף השנה או בסוף הסמסטר, והיא מסכמת את כל מה שלמדתם. היכולות האינטלקטואליות שהרווחתם מצויות בה.
הרתיעה הכי גדולה היא מסוג העבודות הזה, שמצריך המון מאמצים, ידע, משאבים ובעיקר- זמן. לסטודנטים, לצערנו הרב, אין תמיד זמן.
פעמים רבות, הם צריכים לשלב בין לימודים לבין עבודה וחיי משפחה. בין לקוחותינו בעיקר סטודנטיות הריוניות, שמצויות זמן רב בטיפול בילדים.
לגבי העבודה עצמה, כך נראה המבנה הכללי והמוכר שלה:
- שער
- תוכן עניינים
- תקציר
- מבוא
- סקירת ספרות
- מערך מחקר
- ממצאים ותוצאות
- דיון
- סיכום
- מסקנות
- רשימת מקורות אקדמיים
- נספחים (לעת מצוא)
מידע נוסף
רוצים עוד? כנסו למאמר שמדבר על אודות בחירת נושא מוצלח לעבודה אקדמית – שנמצא כאן.
יש לכם שאלה ואתם צריכים סיוע? צרו קשר!