איך לכתוב עבודה סמינריונית במשפטים

תוכן עניינים

סטודנטים הלומדים תואר ראשון במשפטים נדרשים להגיש עבודה סמינריונית במשפטים כחלק בלתי נפרד מהדרישות לקבלת התואר. במסגרת הלימודים לתואר במשפטים הסטודנטים משתתפים בקורסי חובה ובחירה, עליהם להשתתף בקורסי ליבה בתחום המשפטים כמו משפט מנהלי ומשפט פלילי, ובנוסף הם לומדים קורסים ספציפיים כמו דיני ראיות, סדר דין אזרחי ועוד.

הסמינריון נועד לשקף את הידע המשפטי ויכולות המחקר והחשיבה של הסטודנט, זו עבודה ממושכת ומאתגרת לכן מומלץ לא לדחות את תחילתה כדי שלא להיקלע ללחץ מיותר וכדי להימנע מעיכובים בהגשת העבודה העלולים להפחית בציון.

מה המטרה של עבודת סמינריון במשפטים?

עבודת סמינריון במשפטים היא משימה אקדמית שמטרתה לחקור ביסודיות ולעומק נושא מסוים הקשור לעולם המשפטים ולקורסים אותם לומדים במסגרת התואר הראשון. כתיבת סמינריון אינה פשוטה, זו משימה מורכבת ומאתגרת.

אין זה פלא כי רוב הסטודנטים חוששים מהעבודה, ויש המחפשים פתרונות יצירתיים שאינם מקובלים בדרך כלל באקדמיה, אך רוב הסטודנטים מתמודדים את העבודה בכוחות עצמם, הם רוכשים ידע כיצד לכתוב עבודות סמינריונית במשפטים בפרט ובכלל איך לכתוב עבודות איכותיות, ועליהם להקפיד על כללים שונים כדי להגיש עבודה טובה ולקבל ציון גבוה.

עבודה סמינריונית במשפטים

כתיבת עבודה סמינריוניות במשפטים

כל הסטודנטים הנרשמים לתואר ראשון במשפטים חייבים להגיש סמינריון, זו מטלה אקדמית חשובה ומאתגרת, לכן רבים חוששים ממנה. לאחר קבלת הנחיות והסברים כללים מהמרצה בבית הספר למשפטים, עליכם להחליט על נושא, כלומר בחירת שאלת מחקר בסוגיה משפטית מעניינת.

יש לציין כי שאלת מחקר מהווה את הבסיס לעבודה, לכן מטרת העבודה הסמינריונית הוא לענות על שאלה זו, והעבודה מחולקת לפרקים, כל פרק הוא שלב בבדיקת הסוגית ופירוקה לגורמים, ולבסוף מספקים פתרון לשאלת המחקר הנידונה בעבודה. בשלב זה מתחילים באיסוף חומרים (ביבליוגרפיה), וניתן להתחיל לעבוד על הפרקים השונים, גם אם מחליטים לשנות בהמשך את שאלת המחקר, ורק בסוף כותבים את המבוא והסיכום.

מהם הנושאים המרכזיים בעבודה סמינריונית במשפטים?

את הנושא יש לבחור בתיאום עם המנחה שנקבע לסטודנט מטעם בית הספר למשפטים. חשוב להתייעץ עם המנחה ולקבל ממנו סיוע וליווי מקצועי כאשר עובדים על הפרקים השונים, במקרים מסוימים המנחה ידרוש מכם להגיש לו ראשי פרקים לאישור.

בהתאם לשיקולי בית הספר למשפטים, יש מקרים בהם הסטודנטים מקבלים רשימה סגורה של נושאים מהם ניתן לבחור, אך ברוב המקרים יש אפשרות לבחור נושא ושאלת מחקר לפי שיקולכם האישי. כאשר בוחרים נושא כדאי לבדוק האם יש מספיק חומרים ומידע לכתיבת העבודה וחשוב לוודא שיש לכם את הידע והבקיאות בחומר.

דרישות וטיפים לכתיבת עבודת סמינריון במשפטים

הדרישות לעבודה סמינריונית במשפטים משתנות בין מוסדות האקדמיה, אך באופן כללי הדרישות העיקריות הן:

  • היקף העבודה כ-20 עד 25 עמודים, אפשר יותר או פחות.
  • דף פתיחה הכולל את שם העבודה, קורס, שם המרצה ופרטי הסטודנט, כולל תאריך עברי ולועזי.
  • תוכן עניינים.
  • חלוקה לפרקים.
  • סיכום ומסקנות, נספחים בהתאם לצורך.
  • ביבליוגרפיה על פי כללי הרישום.

חשוב לזכור כי עבודה סמינריונית נועדה לשקף את הידע והיכולות שלכם, לרבות יכולת למצוא חומר ביבליוגרפי רלוונטי. יש להגיש עבודה מסודרת ומאורגנת, עם ניסוח תקין בעברית ובלועזית, וחשוב להקפיד על כללי התחביר והשפה ועל כללי הרישום הביבליוגרפי.

טיפים לרעיונות לעבודה סמינריונית

כתיבת עבודה סמינריונית על סוגיה מסוימת בעולם המשפט היא עבודה מורכבת וממושכת. כדי שלא להתעכב לשווא ולהגיש את העבודה באיחור, הטיפ החשוב ביותר הוא שרעיונות לעבודה לרוב אינם באים לפני הכתיבה בפועל, אלא במהלך הכתיבה, כלומר עדיף להתמקד בנושא מסוים, לאסוף חומרים, לקרוא ולהתעניין, ולהתחיל להעלות על הכתב ראשי פרקים ומחשבות באופן טנטטיבי, ובמהלך הכתיבה הרעיונות יעלו בקלות ובצורה ברורה יותר.

כיצד עבודת סמינריון לתואר ראשון במשפטים מכינה את הסטודנט לתואר שני במשפטים?

בתואר השני במשפטים יש להגיש עבודות סמינריון נוספות, ברמה גבוהה יותר, לכן כתיבה העבודה במהלך תואר ראשון במשפטים מכינה אתכם לקראת העבודות שתיאלצו להכין ולהגיש בתואר המתקדם יותר.

4.9 / 5. 91

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן