כללי כתיבת עבודה סמינריונית

תוכן עניינים

חשוב להקפיד על כללי כתיבת עבודה סמינריונית, על מנת להגיש אותה בצורתה המוכנה והנכונה ביותר, לפתחו של המרצה. הקפדה זו פירושה עמידה בכל הסטנדרטים שהמרצה והאקדמיה הציבו בפניכם.

עבודה מסוג זה הינה עבודה מן הרמה המתקדמת ביותר, ובעצם ברמה הגבוהה ביותר שאותה מגישים לאקדמיה. זוהי עבודה משמעותית מאוד, בשל מספר סיבות:

  1. משקלה גדול עד מאוד בהשפעתו על הציון הסופי של הסטודנט.
  2. החומר האקדמי, העמוס לעייפה, שנדרש לשם ביצועה.
  3. היותה עבודה מסכמת גדולה של השנה, ובה הסטודנט מראה את כל הידע שצבר וטיפח במהלך שנת הלימודים.
  4. היותה עבודת מחקר, שנותנת שחר לעמדותיו האישיות של הסטודנט וביכולתה להביאו לפריחה אקדמית ואינטלקטואלית, בשל הידע הרב שמזדמן לו, בעת ביצוע העבודה.

מלבד זאת, התחומים הרבים שמקיפים עבודות כאלו מעידים על הרצינות הרבה שבה כל חוג או פקולטה במוסד השכלה גבוהה מייחסים לכך. מידע אודות עבודות סמינריוניות בתחומים שונים ניתן למצוא כאן.

אם אתה סטודנט שכה חשוב להתמצא ולדעת בנושא חשוב זה, הישאר כאן, כי הצוות שלנו הכין בעבורך את המאמר הבא, שיכיל את כל מה שחשוב לדעת. בואו נתחיל.

כללי כתיבת עבודה סמינריונית

אז מה צריך לדעת בכללי כתיבת עבודה סמינריונית?

ראשית כל, כמה פרטים טכניים שיש להקפיד עליהם בעת כתיבת העבודה:

  • כתב david בגודל 12.
  • שורה וחצי (1.5) רווח.
  • הקפדה על פסקאות.
  • כתיבה מסודרת, רהוטה, קולחת וחפה משגיאות כתיב.
  • רצוי למספר עמודים בתחתית כל עמוד, כדי ליצור סדר קליל.

ומעבר לזה, כללי כתיבת עבודה סמינריונית כוללים גם את המבנה הקבוע שלה:

  • תקציר
  • מבוא
  • סקירת ספרות
  • מערך מחקר שכולל שאלת מחקר והשערת מחקר
  • ממצאים
  • דיון ומסקנות
  • רשימה ביבליוגרפית

אם אתה סטודנט שרוצה לדעת מעבר לכך, וחשוב בעבורך לקבל מידע חיוני נוסף, הצוות המסור שלנו יצר מאמר במיוחד בשבילך, שמסקר איך כותבים עבודה סמינריונית מקצועית.

לפני שנעבור לחלק הבא, שיסקר את עניין התחומים בעבודה, כעת נדבר על חלק לא פחות חשוב בכתיבת העבודה- המקורות האקדמיים.

ללא צל של ספק, שבחירת מקורות אקדמיים הינה כמעט על גבול הבלתי אפשרית, בשל אי זמינות מקורות (חלק נרחב מן המקורות דורשים תשלום בעבור הורדתם למחשב), אך בעיקר- בשל הקושי למצוא נושא ספציפי, בעיקר בשפה האנגלית, שמדבר ספציפית על הנושא שבו העבודה מתמקדת. החיפוש אחר מילות מפתח מתאימות הופך את מלאכת מציאת המקורות לעבודת פרך.

ולכן, אם אתה סטודנט שמתקשה למצוא מקורות אקדמיים, צור קשר והצוות המקצועי, המסור והמיומן שלנו יסייע לך בכך, כדי שתוכל לאחר מכן להמשיך במלאכת ביצוע עבודתך. בואו נמשיך לחלק הבא.

כיצד זה בא לידי ביטוי בתחומים השונים?

בכל תחום שנבחר, יש את דפוסי כתיבת עבודתו. למשל, כאשר בוחרים לכתוב עבודות סמינריוניות במשפטים.  זוהי עבודה ייחודית, בשל התחום עצמו. למידת חוקים משפטיים, בפני עצמם, יוצרת מסמכים רבי עמודים ורבי סעיפים, הכתובים בשפה משפטית גבוהה.

לדוגמא: חוק איסור צריכת זנות (הוראת שעה ותיקון חקיקה), תשע"ט 2019, וכולל 9 סעיפים, על אף היותו מסמך קצרצר. מצד שני,  חוק העונשין , תשל"ז- 1977, שמכיל מאות עמודים ו-505 סעיפים.

מה עוד צריך לדעת?

כדי להתעמק יותר בנוגע לתחומים של העבודה, צוות האתר הכין מאמר שקשור לעבודה סמינריונית במנהל עסקים. במאמר תקבל נקודות נוספות למבנה ייחודי של סמינריון בתחום הנזכר לעיל.

אם בכל זאת אתה זקוק לסיוע בעבודתך, אל תהסס ליצור קשר, עוד היום. 

5 / 5. 119

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן