מה האורך של עבודה סמינריונית?

תוכן עניינים

"מה האורך של עבודה סמינריונית?", שאלה נפוצה עד מאוד בקרב סטודנטים לתואר ראשון או לתואר שני, לרוב כאלו שמצויים בשנתם הראשונה ורוצים לדעת, ואולי אף להקל על עצמם, את התשובה לשאלה הזו.

הביצוע של עבודה מן הסוג הזה איננו קל, ומצריך תעצומות נפש מן הסטודנטים בבואו לשדרג ולשכלל את היכולות שלו במטרה ליצוק עבודה שתותאם לסטנדרטים של המרצה וגם הסטנדרטים האקדמיים הכלליים. בניגוד לעבודות אקדמיות אחרות- היא נחשבת לעסק רציני ביותר.

אם גם אתם סטודנטים שרוצים לדעת מה האורך הנדרש מביצוע נכון ומקצועי של העבודה, הישארו כאן כי המאמר מיועד לכם.

מהי עבודה סמינריונית?

עבודה סמינריונית היא עבודת גמר סופית, שמסכמת את כל מה שלמדתם ואת כל מה שספגתם אל הידע שלכם במהלך כל השנה הלימודית. בדרך כלל מגישים אותה בסוף הסמסטר או בסוף השנה.

העבודה הזו תכיל שלושה חלקים עיקריים:

  • חלק פתיחה: שער, תוכן עניינים, תקציר ומבוא.
  • חלק עיקרי: סקירת ספרות (כללית וגם מורחבת, לפי הצורך) ומערך מחקר (שאלת מחקר, השערת מחקר, כלי מחקר, שיטת מחקר).
  • חלק אחרון: תוצאות, דיון, סיכום, מסקנות ורשימה ביבליוגרפית.

יש להקפיד על כללי ציטוט בסקירת הספרות וברשימה הביבליוגרפית, כפי שלמדתם בקורסים במכללה/אוניברסיטה. אם חסר ידע זה, תוכלו להיעזר באנשי הצוות שלנו, שיוכלו להראות לכם כיצד כותבים ציטוט במדויק לכל מקור אקדמי וכיצד כותבים הפניה למאמר בעברית/באנגלית ברשימה הביבליוגרפית.

את המבוא אתם כותבים בשפה שלכם, ומתארים את התופעה שאתם חוקרים בכלליות, תוך כדי ציון מקומות וזמנים שקשורים לאותה תופעה. לרוב, המבוא יהיה קצר ובעיקר מתמקד בנקודות כלליות. לחצו על הקישור למידע נוסף על אודות מבוא לעבודה סמינריונית.

מה האורך של עבודה סמינריונית

בעבודות אלו יש שני מאפיינים חשובים:

  • המשקל על הציון– בדומה למבחן של סוף השנה, לעבודות אלו יש משקל מאוד משמעותי על הציון הסופי של הסטודנט, וביכולתן להשפיע, באופן משמעותי, על שקלול הציון הכללי בקורס, שבמסגרתו נכתבות עבודות אלו. ולכן, יש להשקיע זמן רב, וגם משאבים רבים, על מנת להגיע לציון טוב.
  • המשמעות האקדמית– בשונה ממטלות אקדמיות אחרות, לעבודות אלו יש משמעות עמוקה בנוגע ליכולות האינטלקטואליות וליכולות הלימודיות של הסטודנט. דרך כתיבת עבודות אלו, הסטודנט מוכיח את הידע שלו, ומוכיח גם את היכולות שלו להוכיח תיאוריות, להגיע לממצאים ולבסוף לסכם את כל הפרויקט.

אז מהו האורך של עבודה סמינריונית?

מהו האורך של עבודה סמינריונית? ובכן, עבודות אלו, לרוב, יכילו יותר מ-20 עמודים, וזאת בשל התוכן הרב שמתבקש בעבור כתיבתם. יש לעשות מאמץ עילאי, ולא לוותר, עד אשר עבודות אלו יגיע לידי צורתן הטובה ביותר, שתבטיח גם את הצלחתן ואת הצלחת הסטודנט, שאמון על ביצוען. הצלחת הסמינריון מגדירה אתכם כסטודנטים ששקדו והתאמצו כדי להשיג את הטוב ביותר שבמטלות האקדמיות שלכם, ולכן עליכם לחתור לשם.

ניתן לחלק זאת כך (לא כולל שער ומבוא):

  • סקירת ספרות כללית- בין 6 ל 7 עמודים.
  • סקירת ספרות מורחבת- בין 7 ל 8 עמודים.
  • מערך מחקר- 4 עד 5 עמודים.
  • דיון, סיכום ומסקנות- עד 3 עמודים.
  • רשימה ביבליוגרפית- עמוד אחד בלבד.

מידע נוסף וחיוני

רוצים לדעת איך נראה מבנה עבודה סמינריונית עיונית? לחצו כאן!

מלבד זאת, אם תרצו לדעת מעבר לכך, אתם מוזמנים ליצור קשר עם אנשי השירות שלנו, ונדע לסייע לכם בצורה המקצועית ביותר שיש.

5 / 5. 113

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן