קצת על סוגי עבודות אקדמיות שונות

תוכן עניינים

עולם האקדמיה מכיל בתוכו כמה סוגי עבודות אקדמיות. ניתן לסווג עבודות אלו לפי רמת הקושי שלהן, הסטנדרטים הנדרשים לכתיבתן, מבנה המשימה שלהן, מספר העמודים, הרשימה הביבליוגרפית הנדרשת והמשקל של עבודות אלו בציון הסופי.

ניתן לסווג זאת מן העבודה הקטנה ביותר- שתכיל מספר מועט של עמודים, בעלת סטנדרטים נמוכים יחסית ותהיה קלה יחסית לביצוע, ועד לעבודה הגדולה ביותר- שתכיל עשרות עמודים, בעלת סטנדרטים גבוהים ותהיה קשה מאוד יחסית לביצוע, מכיוון שתדרוש לא מעט ולא מעט משאבים בעבור צליחתה, בדרך כזו שתביא את הסטודנט אל הציון הטוב ביותר שהוא יוכל להוציא.

אם אתם סטודנטים וכה חשוב לכם לדעת עוד לעומק הנושא, מאמר זה נכתב במיוחד בעבורכם, ומכיל את כל המידע הנחוץ והדרוש להבנת העולם האקדמי, על מרכיביו העיקריים.

נתחיל מהבסיס. בחלק זה, תיחשפו לא"ב של כל כתיבת עבודה, שחשוב מאוד להקפיד על כך.

סוגי עבודות אקדמיות

מה צריך לדעת?

ראשית כל, על מנת לדעת כיצד לכתוב עבודות אקדמיות, יש לדעת כיצד נראה המבנה הטכני, כאשר הוא נכתב על קובץ וורד.

הנה לכם מספר כללים, שכדאי שתזכרו היטב לפני שאתם ניגשים לכתיבת העבודה שלכם:

  1. אם כותבים בעברית, הגופן המקובל הינו DAVID, כאשר כתיבת התוכן תיעשה לרוב בגודל 12. בגופן זה תכתבו לכל אורך עבודתכם, וגודל 12 יהווה את הכר עליו תכתבו את התוכן. ניתן לשנות את הגודל ל-16, אם מעוניינים ליצור כותרות משנה לעבודה. ניתן אף לקבוע גודל 20 ומעלה, אם כותבים כותרת ראשית, שלרוב מופיע על השער הראשי. אם כותבים באנגלית, הגופן המקובל הינו TIMES NEW ROMAN, וגם הוא בגודל 12. אותם העקרונות, הנזכרים לעיל, בעניין גודל הגופן, ניתן ואף רצוי להכליל גם בעבודה שנכתבת בשפה האנגלית.
     
  2. חשוב שהכתיבה תהיה קולחת, ברורה וקריאה. מלבד זאת, יש לכתוב בצורה מדעית ואובייקטיבית, כפי שמקובל בכללי האקדמיה. יש להקפיד על מבנה תחבירי מסודר ולהימנע משגיאות כתיב- זה יישמע משעשע, אך אי הקפדה על כך יכולה להוריד לכם נקודות בציון העבודה שלכם, וחבל.

כשאתם בוחנים לכם סוגי עבודות אקדמיות, ניתן לראות כי כל הכללים, הנזכרים לעיל, חלים עליהן, ללא יוצא מן הכלל.  כללים אלו יוצרים אחידות מקובלת, שמאפיינת כל עבודה שתכתבו, שתלך ברוח כללי האקדמיה.

מלבד זאת, כל עבודה, בדרך כלל, תכלול מבנה קבוע של מבוא, גוף העבודה וסיכום. נוסף על כך, יש לעשות שימוש במקורות אקדמיים, כי בלעדיהם, לא ניתן יהיה לכתוב את העבודה. ולגבי זה- תמצאו מידע נרחב בחלק הבא. בואו ונמשיך.

מה עוד צריך לדעת בנוגע לסוגי עבודות אקדמיות?

מלבד הפרטים הטכניים, צוות החברה שלנו, שהוא מיומן, מקצועי ומסור, כתב בעבורכם מאמר נפלא ונרחב אודות מהי עבודה אקדמית. מאמר זה יסייע לכם לדעת פרטים נוספים, שהם סופר רלוונטיים וסופר חשובים בנוגע לכתיבת העבודה שלכם.

בחלק הבא, ניתן לכם הצצה לדוגמא לעבודה אקדמית בנושא ספציפי. דוגמא זו תסייע לכם להבין הרבה יותר טוב כיצד ניתן לכלול נושא ספציפי בתוך דיסציפלינה אקדמית.

דוגמה מעלפת וגם שימושית

הדוגמה שבחרנו, בעבור המחשת מאמר זה, הינה נושא השיווק. מתוך אתר ויקיפדיה: "שיווק הוא מונח המתאר פעילות, אשר מקדמת מכירה של מוצר (סחורה, שירות או רעיון)". הקונספט בשיווק מתמקד בדרך היצירתיות ביותר, בה ניתן להביא את המוצר שלנו לידי רכישה, למשל: פרסומת באינטרנט או פרסומת בטלוויזיה.

לקריאת מאמר המדבר על עבודה אקדמית בשיווק – נא לחצו כאן.

5 / 5. 107

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן